Kruiden therapie

Naast shiatsu maak ik ook gebruik van kruiden.

Kruiden zijn krachtige geneesmiddelen, ze hebben vaak minder bijwerkingen dan normale medicijnen. De kruiden kunnen de lichamelijke tekorten aanvullen en kunnen leiden tot een betere balans van het lichaam.

Ik gebruik de Westerse kruiden volgens de Chinese principes, dat wil zeggen volgens de Chinese diagnose die ik stel tijdens de intake en behandeling. Zo zet ik kruiden in die niet alleen je klacht behandelen maar ik richt me ook op de oorzaak van de klacht!

Dat westerse kruiden geneeskrachtig kunnen zijn, is al heel lang bekend. Er zijn veel boeken over geschreven, er heeft ook veel onderzoek naar plaats gevonden. 

Er is onderzoek gedaan door Jeremy Ross naar de westerse kruiden en de samenhang met de traditionele Chinese geneeskunde. Hij heeft een systeem ontwikkeld waarbij kruiden kunnen worden gevonden bij Chinese diagnoses. Hij heeft dit vastgelegd in verschillende boeken.

Het voordeel van Westerse kruiden is dat ze in onze eigen leefomgeving groeien en daardoor beter bij ons passen en ook gemakkelijk verkrijgbaar zijn. Doordat ze in het westen geteeld en verwerkt worden, zijn de kruiden vaak veiliger dan oosterse kruiden. De kwaliteit van de kruiden is vaak beter en wordt goed gecontroleerd.

Meestal maak ik gebruik van tincturen. Deze tincturen zijn bereid volgens richtlijnen die zijn opgesteld na jarenlange ervaring en onderzoek waardoor de hoogste kwaliteit gegarandeerd is. De tincturen bestel ik bij gekwalificeerde bedrijven, zoals de Natuurapotheek. Deze apotheek is gespecialiseerd in het maken van oa. zalven, oogdruppels, lotions en tincturen met kruiden. Thee werkt ook geneeskrachtig, echter is minder sterk.

Gratis geneeskrachtige kruiden, die preventief op je gezondheid kunnen werken, groeien om je heen.

Je hoeft alleen maar te bukken!