Je energie in balans houden, hoe doe je dat?

Gepubliceerd op 17 november 2021 om 10:26

Wat is eigenlijk balans?

Als je balans ziet, als iets wat voor eeuwig zo blijft, moet ik je teleurstellen. Zo’n balans bestaat helaas niet. Balans is niet iets wat je kunt vinden en vast kunt houden.

Alles in onszelf en buiten onszelf gehoorzaamt aan de wetten van de natuur. Ons lichaam gehoorzaamt aan dezelfde wetten als alle leven. Het volgt dezelfde ritmes, het is onderhevig aan de seizoenen, maanstand ed. Ook ons emotionele lichaam volgt deze natuurwetten van evenwicht en groei. Leven is groeien, ontwikkelen en rijpen op elk niveau. Deze cyclus gaat steeds door, als een cyclus is afgerond, begint er na een periode van rust weer een nieuwe cyclus. Kijk maar naar de seizoenen.

Alles wat je doet, denkt of meemaakt heeft invloed op je balans. Het kan zorgen dat je meer geluk ervaart of er meer energie van krijgt en zin krijgt om dingen te doen. Het kan er ook voor zorgen dat het je helemaal onderuit haalt.  De balans is dan even helemaal weg. Dit gebeurt bij verlies of veranderingen van dingen die belangrijk voor je zijn, zoals verlies van je baan, verlies van een dierbare, zorgen om een naaste ed.. In dat geval lijkt je leven helemaal op zijn kop te staan en misschien houd je krampachtig vast aan het oude en probeer je de controle te houden.

Juist dan is het belangrijk om je over te geven aan het leven. Door de controle te houden, blokkeer je de vrije doorstroming van je energie. Je verliest je de mogelijkheid om je verder te ontwikkelen, verder te groeien en stop je de natuurlijke cyclus.

In plaats van de controle te houden, kun je je open te stellen voor de dingen die gebeuren, hierdoor gaat je energie stromen en kunnen tekorten worden aangevuld en kom je meer in contact met jezelf. Door je te laten verrassen door het leven, kun je ook anders naar jezelf leren kijken. Durven kijken naar je eigen emoties, je overtuigingen, je eigen gewoonten, waar houdt ik aan vast, wat kan ik loslaten…..

Zo wordt het leven een ontdekkingstocht die je verrijkt!

Vasthouden van de balans gaat dus niet, maar je kunt er wel naar streven zoveel mogelijk in balans te komen. Wat je daar voor nodig hebt, is constant observeren en voelen “hoe gaat het nu met mij?” een eerlijk antwoord geven op deze vraag en vervolgens nagaan waar jij op dat moment het meeste behoefte aan hebt en dat natuurlijk ook gaan doen!

Korte en simpele berichten zijn de beste manier om je bezoekers op de hoogte te houden. Spannende inleidende paragraaf en een korte, informatieve inhoud zullen ervoor zorgen dat je lezers zullen blijven komen voor meer nieuws.